Skärmavbild 2012 05 17 Kl. 13.58.43

Att stärka människors förmåga att lyckas

0

Faciliteringsdagarna i Stockholm 2012-11-22
Tony Åsberg och Daniel Richardsson (denna gång utan Markus Pregmark) presenterade hur Appreciative Inquiry användas på Abba Seafood. En mycket uppskattad presentation blev det och för flera personer – “en höjdpunkten på dagen”. Det gläder oss!

Här nedan finns bilder att ladda hem och lite längre ner finner ni flera inspirationslänkar. Lycka till med nästa fråga som stärker dig och din omgivnings förmåga att lyckas.

KEYNOTE bilder att ladda hem
Styrkebaserad Faciliteringsdagarna

Läs även om vår presentation i maj 2012
Styrkebaserad var tillsammans med Abba Seafood på Faciliteringsdagarna
i Göteborg 15-16 maj och presenterade – Appreciative Inquiry i praktiken… ett tilltalande exempel på Bästsökeri på Abba Seafood.

Vad betyder Facilitering?
Facilitering kan betyda ”att underlätta”.
Syftet med facilitering är att stärka och utveckla organisationer genom att ömsom handleda, stötta, inspirera och guida en grupp, team eller organisation mot gemensamt uppsatta mål. Vi i Styrkebaserad kallar detta för att “stärka människors förmåga att lyckas” och vi gör det bland annat genom styrkebaserat ledarskap och Appreciative Inquiry.

Vilka frågor och lyssnande leder till framgång?
Appreciative Inquiry konsulterna Daniel Richardsson & Tony Åsberg från Styrkebaserad och Markus Pregmark, Personaldirektör på Abba Seafood ville denna dag locka deltagarna i seminariet till att smaka på, praktiskt testa och få nya upplevelser och insikter om styrkan i att formulera och använda värdeskapande frågor på jobbet, med kollegor och kunder samt på fritiden med familj och vänner.

Sessionen byggde på det arbete som Styrkebaserad, sedan hösten 2011, genomför med ledning, chefer, produktionsledare och medarbetare på Abba Seafood. Och det såg ut som presentationsteamet Daniel, Tony och Markus gjorde en riktigt bra insats. De lyckades nämligen på ett fint sätt inspirera deltagarna i lyssnandets och frågandets konst. Markus gav en energirik beskrivning om arbetets fallgropar och stärkande effekter i ett av Sveriges ledande livsmedelsföretag med 330 anställda. Tony lyfte lekfullt frågorna om vad önskar du/ni se mer av i era organisationer och team. Daniel sammanfattade och klargjorde lugnt och elegant relationen – praktik och teori. “Den teori som fungerar i praktiken och den praktik som lätt formuleras i en teori är värd att användas i vardagen”.

Energinivån i rummet var hög och många nöjda, eller rent av helnöjda, deltagare lämna rummet med nya tankar, ny inspiration och nya frågor att fråga sig själv – sina nära och kära och kollegor på jobbet.

Inspirations länkar!

Styrkebaserad Teamutveckling, läs mer, ladda hem första kapitlet och beställ en bok!
http://www.styrkebaserad-teamutveckling.se

Håll utkik efter våra aktuella erbjudanden om Kurser, Frukost seminarum, Middagsbjudningar m.m. http://arkiv.styrkebaserad.org/erbjudanden

Appreciative Inquiry för styrkebaserad förändringsledning på Mittuniversitetet,
http://www.miun.se/ai

Appreciative Leadership Development Program
http://arkiv.styrkebaserad.org/appreciative-leadership-development-program/

Lyssna på vår kollega Diana Whitney som berättar om Appreciative Leadership och Appreciative Inquiry.
Från handelshögskolan i Göteborg 2011
http://arkiv.styrkebaserad.org/diana-whitney

World Appreciative Inquiry Conferens WAIC 2012
http://www.2012waic.com

Appreciative Inquiry Forum Sverige http://www.aiforum.se

Faciliteringsdagarna http://www.faciliteringsdagarna.se

Keynote- och Powerpoint bilder från Faciliteringsdagarna i Göteborg maj 2012
Styrkebaserad (Daniel & Tony) 120516_Styrkebaserad_Faciliteringsdagarna
Abba Seafood (Markus)120516_Styrkebaserad_Faciliteringsdagarna_2

Vill du komma i kontakt med oss?
Daniel Richardsson är konsult och lärare i Appreciative Inquiry (AI) inom styrkebaserad förändringsledning på Mittuniversitetet, Östersund. Daniel har erfarenhet av att guida och handleda såväl kortare som lägre AI processer och inspirerar dagligen ledare, studenter och medarbetare att på lättsamma sätt använda sig av styrkebaserade synsätt, beteenden och metoder.
Daniel nås på +4673-8181909, daniel@arkiv.styrkebaserad.org

Tony Åsberg har mångårig erfarenhet av att arbeta med AI. Han älskar att stärka människor genom värdeskapande frågor om styrkor, framgångsfaktorer och önskvärda resultat. Tony är en uppskattad ledarutvecklare och lärare som inspirerat många ledare och medarbetare genom åren. Tony nås på +46 73 23 24 70, tony@arkiv.styrkebaserad.org

Markus Pregmark är Personaldirektör på Abba Seafood, med 15 års erfarenhet av personalarbete. Markus började använda AI i liten skala redan för 10 år sedan och är nu ledande Bästsökare i Abbas kulturförändringsprocess. Han är genuint nyfikenhet på mänskliga drivkrafter och lägger mer tid och kraft på HUR-frågor än VAD-frågor. Markus nås på +46 70-1447374, markus.pregmark@abbaseafood.se

 

Leave a Reply